Hout en bouwmaterialen

EcoWoods levert duurzame houtsoorten en houtproducten voor parken, bossen en landschap aan zowel bedrijfs- als landschapsbeheerders.

EcoWoods heeft een eigen zagerij waar Robinia, eiken, lariks en Douglas in elke gewenste hoeveelheid en grootte kunnen worden gemaakt.

Planken en balken kunnen indien nodig in onze eigen werkplaats worden geschaafd, geprofileerd of op maat worden gesneden.

Robinia hout

Robinia, ofwel de acacia, wordt als enige houtsoort het hardhout uit Europa genoemd. De duurzaamheid is zeer goed, duurzaamheidsklasse 1. Het grote nadeel van Robinia is de werking van het hout. Vers gezaagd hout kan erg krom trekken en maakt het daarom niet voor alle doeleinden geschikt.

Als Robinia langzaam gedroogd wordt, zgn. windgedroogd, wordt de spanning in het hout minder en kunnen er van Robinia wel mooie duurzame producten worden gemaakt. Het resultaat hiervan vindt u op onze site.

Op dit moment leveren wij gezaagd Robinia alleen op bestelling.

Eiken hout

Eikenhout bewijst zijn kwaliteit al eeuwen lang. Eikenhout kan voor zeer veel doeleinden worden gebruikt en de combinatie duurzaamheid en uitstraling geven het eindproduct de sfeer die alleen met eiken te realiseren is.

Lariks en douglas hout

De houtsoorten lariks en douglas zijn al vele jaren geliefd bij de houtkenners om de goede eigenschappen en de natuurlijke duurzaamheid. De eigenschappen van douglas en lariks, zoals duurzaamheid, kleur en sterkte, liggen dicht bij elkaar. Mits deze houtsoorten niet in een constant vochtige omgeving worden gebruikt is het onbehandeld erg duurzaam. Lariks en douglas zijn niet geschikt om onbehandeld in de grond te plaatsen.

Een vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen spoedig contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.