Recente projecten

Hanzehogeschool Groningen

Ook de Hanzehogeschool te Groningen heeft gekozen voor het duurzame Robinia meubilair van EcoWoods. Bij de ingang van de nieuw opgezette ‘Energy Barn’ staat een Robinia Boomstampicknickbank die de gasten hartelijk verwelkomt.

IMG 1843

Zuidenpoort Xavier

Deze poort is in het voorjaar 2015 geplaatst bij onze klant in Leiden, een piloot met veel specifieke technische wensen. Omdat wij nu de foto’s hebben ontvangen toch maar even bij de recente projecten gezet. De poort scharniert bij hoge uitzondering naar buiten toe open en de ondergrondse poortaandrijving van FAAC is geheel onzichtbaar onder het straatwerk weggewerkt. Het zeer uitgebreide besturingssysteem is weerstandsgevoelig ter bescherming van de loslopende poes en loslopende kinderen. Verder scharniert één poortdeel 140 graden open en is er een voetgangersfunctie ingesteld waardoor naar wens één poortdeel kan openen..

Douglas picknicktafel ‘De Veluwe’ met inbouwBBQ.

Wij zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor het komende mooie voorjaar. Wij hebben bij een douglas picknicktafel ‘De Veluwe’een BBQ in het tafelblad gemaakt. De BBQ kan naar keuze geleverd worden voor houtskool of met gasbranders. De BBQ is uit te breiden met diverse accessoires zoals een bakplaat, deksel, afdekplaat en zelfs een wijn/bier koeler. De komende tijd wordt deze tafel uitvoerig getest door onze medewerkers en zodra deze goed bevonden is gaan wij deze aanbieden aan onze klanten.

Prefab pergola Noord Holland

Voor een zorgboerderij in Den Oever hebben wij een prefab constructie gemaakt van een douglas pergola. De constructie is door de medewerkers van de zorgboederij zelf geplaatst. De constructie staat op antraciet grijze prefab beton poeren met in hoogte verstelbare ankers.

Landgoedpoort Easterein

Bij de parochie te Easterein is onder winterse omstandigheden een eiken maatwerkpoort geplaatst met zeer speciale poortpalen, een ondergrondse aandrijving, een GSM intercomsysteem en een XXL geïntegreerde brievenbus.

Eiken schutting om bostuin te Bilthoven

Samen met de klant is gezocht naar een vriendelijke, natuurlijke afscheiding om een bepaalde mate van privacy te creëren zonder er een ‘vesting’ van te maken. De combinatie van vergrijzende eiken schuttingelementen met een lage beukenhaag blijkt een geslaagde opzet.

LXRY Fair 2015

In samenwerking met Hoverniersbedrijf Alexander Westland te Huizen is een degelijk Douglas afdak geplaatst, met daarin een eiken buitenkeuken met Boretti BBQ, in een zeer fraai aangelegde tuin op de LXRY fair in de Rai te Amsterdam. De fair vond plaats van 10 t/m 14 december 2015.

Future Green City

Van 24 t/m 26 november was EcoWoods deelnemer aan de vakbeurs ‘Future Green City’ in Den Bosch. Een evenement met inspirerende sprekers en bedrijven die elk op eigen wijze een bijdrage leverden met hun visie op het thema ‘Een duurzame groene leefomgeving in de stad’. Wij hebben besloten om deel te nemen aan ‘Future Green City’ omdat er een opvallende toename is van het gebruik van duurzaam hout en houtproducten van EcoWoods in een stadsomgeving. De producten worden toegepast in bijvoorbeeld stadsparken, volks- en stadstuinen, daktuinen, scholen en natuurlijke speelplaatsen.

Landgoedpoort te Ermelo

Een zeer imposante landgoedpoort bij twee landhuizen te Ermelo. De poort is 180 cm hoog. De gemetselde kolommen naderen een hoogte van 3 meter. De poort is voorzien van twee intercom systemen en een ondergrondse aandrijving.

Eiken Boomstampicknickbanken 300, 400 en 500 cm voor natuurinrichtingsproject gemeente Arnhem

In de uiterwaarde langs de Rijn tegenover het centrum van de stad Arnhem heeft EcoWoods in opdracht van de gemeente Arnhem vele eiken boomstampicknickbanken geplaatst met de lengtes 300, 400 en 500 cm. Bijzonder is dat enkele banken tijdens hoogwater onder water komen te staan en, als alles volgens plan verloopt, ook blijven staan.

Natuurbegraafplaats Fryslân te Nieuwehorne

Instructie terras Martin Gaus Academie

Een milieubewuste en duurzame keuze van de Martin Gaus Academie. In plaats van de geplande gewolmaniseerde tuinhoutbanken is gekozen voor het douglas maatwerk meubilair met een degelijke constructie van EcoWoods. Er zitten zelfs twee zitbanken bij van elk 600 cm.

Landgoed Vilsteren

Robinia hekken voor het landgoed Vilsteren. In de door EcoWoods ontworpen robinia hekken is, in de constructie, het wapen van het landgoed terug te vinden. De perceelnamen op de hekken en het wapen op de palen zijn ingebrand.

Houten maatwerkpoort met automatisering en hazelaar vlechtscherm te Loosdrecht.

Een maatwerkpoort met open constructie voorzien van een opbouwautomatisering, intercom en verlichting. Als erfafscheiding zijn gevlochten hazelaarschermen geplaatst aan robinia palen.